top of page
  • Фото автора19school

Ми офіційно відкрили меморіальний стенд


В День школи у нас відбувся національно - патріотичний захід «Слава захисникам України», в основі якого було відкриття стенду "Небесній сотні та воїнам АТО».

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України 21 вересня 2017 року проведено загальношкільний захід «…Бо хто за що, а ми за незалежність…» за участю військовослужбовців 44 окремої артилерійської бригади, учнів 9,10-11 класів, учителів, отця Ярослава з церкви Св. Михаїла, під час якого відкрито стенд «Слава захисникам України». Підготували захід учителі української мови та літератури Бойко О.С., Бутрин Г.В., художній керівник Лазорко Є.М. Учасники дійства пом’янули світлої пам’яті Героїв Небесної Сотні, віддали шану бійцям АТО – вірним захисникам Батьківщини.

Разом із школярами та їх вчителями на захід прийшли запрошені військовослужбовці окремої артилерійської бригади оперативного командування «Захід», священнослужителі та гості. Розпочалась програма у музеї національно-визвольної боротьби, який діє у школі з Гімну України та молитви. Ведучі - старшокласники, поміж читаннями оголошували номери художньої самодіяльності своїх товаришів, пісні про українських патріотів та захисників Вітчизни,разом з присутніми співали духовний гімн України «Боже великий єдиний, нам Україну храни». На великому стенді представлені світлини активістів «Революції Гідності», загиблих героїв «Небесної сотні» з Тернопільщини, є фото військовослужбовців Збройних сил України, учасників АТО та добровольців. Доповнюють фотокомпозиції рядки з віршів Ліни Костенко, серед яких «Бо хто за що, а ми за Незалежність». За словами директора ЗОШ №19 Ганни Яреми: "Проведення подібних заходів та уроків пам’яті дає учням можливість побачити на власні очі, як відбувались історичні події про які вони вивчають на уроках історії України,свідками яких вони є сьогодні. Ми не втомлюємось згадувати патріотів України, героїв сьогодення, молодих людей які віддали своє життя за Україну, за її любов до неї. Вони для нас є гордістю і прикладом для нових поколінь,тому наш обов’язок їм знову вклонитись і віддати шану".


42 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page