top of page
  • Фото автора19school

В печери!


Учні 6-х класів здійснили поїздку «Печери Тернопільщини» : «Вертеба», с.Монастирок, «Кришталева» (с.Кривче).

На початку подорожі діти відвідали печеру «Вертеба» - справжній музей під землею трипільської культури, де виставлені експонати скульптур та кераміки в трипільському стилі. Ця екскурсія була пізнавальна й цікава для любителів природи та історії.

У селі Монастирок, яке дивує своєю загадковістю учні та вчителі побачили збережені келії, у яких проживали монахи у XVІІІ ст. Це був давньослов'янський печерний храм. У цьому храмі зберігся тисячолітній вівтар, який і на сьогодні використовується за своїм призначенням та прикрашений іконами і лампадками. Звідси відкривається захоплюючий краєвид на долину річки Серет.

У селі Кривче діти познайомилися з унікальною печерою Кришталевою, яка має складну систему ходів, загальною протяжністю понад 23 км. Недарма вона має таку мелодійну назву - стіни підземної красуні укриті різнокольоровими або білосніжними кристалами гіпсу. Однак учні здолали доступний маршрут довжиною 3 км. Недарма вона має таку мелодійну назву - стіни підземної красуні укриті різнокольоровими або білосніжними кристалами гіпсу. Впродовж години діти слухали цікаву,змістовну, вражаючу розповідь екскурсовода п.Іванни.

Повертаючись додому, діти мали можливість відпочити на галявині біля лісу та весело провести час. Задоволені захопливою подорожжю учасники поїздки повернулися у Тернопіль.

27 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page