top of page
  • Фото автора19school

Справжні козаки


В школі відбулись "Новацькі забави"

Керівник гуртка "Патріот" Антонюк С.М. для учнів 6-х класів провів шкільні "Новацькі забави". Так, саме Новацькі. Адже новаками на Січі називали молодих нових козаків, які мусіли пройти ряд випробувань перед тим, як стати справжніми козаками.

Метою даного заходу було формування уявлення про честь, гідність, лицарство; ознайомлення з історією козацтва, традиціями українців, розвиток уваги, координації рухів, сили, витримки, пам’яті.

Свято почалось з співання гімну.

Після цього почалось випробовування для отаманів. Їм давались тести з історії козацтва, після чого ще перевірялась їхня витримка і сила - хлопці віджимались.

Наступний конкурс - "Влучність - наша мати": по три учасника з команди мали тричі влучити в ціль з віддалі 10 м. Хоч конкурс і був не важким, проте не всі хлопці з цим справились.

Пристрасті розгорілись у наступному конкурсі "Здолай тьох", коли найвитривалішим козачатам запропонували повисіти на перекладині. Виграв той, хто зробив це найдовше.

Як виявилось, даний конкурс був лише розігрівом, адже всю всіх чекало наступне випробовування - конкурс по перетягуванні мотузки "Чий батько дужчий?". Тут вже приймала участь вся команда. Так, як у Новацьких забавах брало участь 4 команди, то кожен клас мав тричі поборотись. У переврах між поєдинками випробувати свої сили змогли і дівчата з групи підтримки.

А завершились змагання козацькою естафетою "Втеча з полону", де учасники мусили бігати і зв'язаними, і стрибати в мішку, і пересуватись по уявному болоті, і йти на руках.

Після того, як вщухли пристрасті, судді підбили підсумки.

Перемогу у шкільних Новацьких забавах здобула команда 6-А класу. З невеликим відривом ІІ місце зайняли козачата 6-Г класу, а ІІІ місце розділили між собою хлопці з 6-Б і 6-В класів.

Допомагали у проведені свята юні судді - вихованці гуртка "Патріот" Фурла Юрій, Ловчук Віталій і Гунька Володимир.

50 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page